logo

O ZEMLJI

Pula, najveći grad u Istri koji se nalazi na samom jugu poluotoka. Poznat je po svojim starorimskim gradevinama koje izgledaju kao da ih je sam bog dao izgraditi a ne čovjek. Grad Pula je kulturno, gastronomsko, turističko, te povijesno središte Istre. Taj grad im oko 3000 godina i u njemu možete vidjeti rijetke spomenike kao npr. Amfiteatar (Arena), Dvojna vrata, herkulova vrata, Augustov hram, Kaštel, te još mnogo raznih gradevina iz vremena Rimljana i Austrije. U Puli ćete naći i mnogo Barova i kafića te restorana koji nude specifičnu istarsku hranu te ono što je u Puli gotovo najljepše - njen prirodni život. Prelijepe plaže, uvale, razni otoci gdje ćete kad jednom dodete željeti ostati za sva vremena.

 

Otoci Brijuni su čudo prirode koji se sastoj od 14 otoka od kojih 2 veća i 12 manjih. Najpoznatiji su Veli Brijuni i Mali Brijuni koji se istiću svojom ljepotom zelenih šuma i livada te raznovrsnim životinjskim svijetom. Pogled na to valičanstveno otočje imate i sa terasa naših apartmana u "Pansionu Sport" U Štinjanu 3 km od grada Pule.

 

Istra se nalazi na samom zapadu Hrvatskei njezin je največi poluotok. Istra je srediste Hrvatskog turizma i u njoj možete vidjeti sve što vam srce želi. Istra je poznata po svojim gastronomskim specijalitetima ( fuži, njoki, tartufi, razne ribe, školjkaši, jastozi te razne juhe), tako i po svojoj dugoj povijesti. U Istri se nalazi i jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj - Pula -koji je nastao za vrijeme rimljana, te zadržao njihove gradevine kao i gradevine Austro-ugarske monarhije. Uz obalu kada se krećete prema sjeveru naići ćete na mnoge gradove koji će vas privući svojom ljepotom i ljubaznošću. To su gradovi poput Rovinja, Poreča, Umaga, Novigrada i okolnih sela. Istra će vam pružiti i prelijepe krajolike, plaže, uvale, male otoke te bistro more koje će vas oduševiti svojom ljepotom.

 

Hrvatska, koja se nalazi na jugoistoku Europe i koja privlači ljude svojim prirodnim i kulturnim atrakcijama. To je mala država sa nešto više od 4.500,000 stanovnika. Poznata je po svojim raznovrsnim klimama, florom, faunom te raznovrsnim kulturnim gradevinama iz povijesti. Hrvatska vam može ponuditi apsolutno sve od planina , livada i nizina, pa sve do mora i otoka . Najveća turistička središta se nalaze uz Jadransko more koje je jedno od najljepših mora na svijetu, i to je ujedno i hrvatsko najveće bogatstvo. Na jadranu možete posjetiti razne povijesne gradove, od Dubrovnika na jugu do Splita, Trogira, Zadra, Šibenika u srednjoj dalmaciji do Pule, Poreča,Umaga u Istri. Uz ove gradove bit ćete oduševljeni i raznolikim životinjskim svijetom te biljnim svijetom koji se nastanio uz Jadransku obalu i otoke. U hrvatskom moru se nalazi vise od 3000 otoka i otočića, te mnogo Nacionalnih Parkova. Jedan od najljepsih Nacionalnih Parkova jesu otočje Brijuni koji se nalaze nedaleko od Pule u Istri (najveći poluotok Hrvatske). Dodite i uvjerite se!